Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Η κρίση της οικογένειας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 22/10/2011, 16:54:43

O Αλεξάντερ Πέιν θα ανοίξει την αυλαία του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας τη νέα του ταινία του «Οι απόγονοι». Στο επίκεντρο του έργου τίθενται η κρίση και η κάθαρση σε μια οικογένεια.

Ο δημιουργός, αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο μυθιστόρημα της Κ.Χ. Χέμινγκς, ισορροπεί ανάμεσα σε τραγωδία και κωμωδία για να σκιαγραφήσει μια οικογενειακή κρίση που αποζητά κάθαρση.

Κεντρική φιγούρα της ιστορίας, ένας πατέρας– τον υποδύεται ο Τζορτζ Κλούνεϊ – ο οποίος έπειτα από ένα ατύχημα που αφήνει τη σύζυγό του σε κώμα, καλείται να λάβει αποφάσεις ζωής για το μέλλον της οικογένειας. Ανθρώπινοι χαρακτήρες, συναισθηματική δύναμη και φυσικά το γνώριμο, αγαπημένο ύφος του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη, συνθέτουν μια από τις καλύτερες ταινίες της σεζόν, που δίκαια έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο εξωτερικό.

Η ταινία λήξης

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, με την ταινία «Μάρθα Μάρσι Μέι Μαρλίν» του πρωτοεμφανιζόμενου Σον Ντέρκιν, η οποία έχει ήδη τιμηθεί με το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Σάντανς.

Ηρωίδα, μια γυναίκα - συγκλονιστική η ερμηνεία της νεαρής Ελίζαμπεθ Όλσεν - η οποία προσδοκά να επανακτήσει μια φυσιολογική ζωή, έπειτα από τη μυστηριώδη φυγή της από μια αίρεση. Ωστόσο, το παρελθόν και το παρόν της συγχέονται επικίνδυνα και θολώνουν τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και την παραίσθηση, βουλιάζοντάς τη σταδιακά στην παράνοια.



 
  Αναγνώσεις: 406

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ