Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ

Δημοσίευση: 21/12/2011, 14:50:07

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Πιερίας, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2010 για τις εκτός έδρας μετακινήσεις και από τον Αύγουστο του 2011 για τις εξαιρέσιμες αποδοχές, αργίες και νυχτερινά.

Χθες συγκεντρώθηκαν και ανήρτησαν πανό στην πλατεία Ελευθερίας ενώ όπως τονίζουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας "ψυχορραγεί".

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

"Εργασιακή εφεδρεία = απόλυση. Αφαίμαξη των ταμείων. Υποθήκη του μέλλοντος των παιδιών μας και της χώρας μας της ίδιας. Εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα.40% κάτω στο πορτοφόλι μας. Δεν μπορούμε πλέον να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, να αποπληρώσουμε τα δάνεια μας, να ζήσουμε τις οικογένειες μας.

Αλλά... να μας ζητάνε και να είμαστε εντάξει στις οικονομικές μας υποχρεώσεις την ώρα που είμαστε απλήρωτοι για τις εξαιρέσιμες αποδοχές μας πάνω από τρεις μήνες και εκτός έδρας φύλλα πορείας σχεδόν ένα χρόνο, την ώρα που στη πράξη χρηματοδοτούμε το ΕΚΑΒ, την ώρα που οι βουλευτές ζητάνε επιπρόσθετες αμοιβές - πρόκληση χωρίς αιδώ, αποφεύγουν τους πολίτες στις ψαροταβέρνες, ψωνίζουν τις γραβάτες των 5.000 ευρώ...

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να απέχουμε από την εργασία μας. Ζητάμε την κατανόηση και τη βοήθεια σας πολίτες της Πιερίας. Υποφέρετε το ίδιο και περισσότερο από εμάς. Θα χρειαστείτε βοήθεια και θα βλέπετε τα «σαράβαλα» ασθενοφόρα οχήματα σταθμευμένα χωρίς προσωπικό.

Εξαντληθήκαμε ψυχοσωματικά. Προσλήψεις δεν γίνονται, απολύσεις έρχονται και οι εισφορές που υποχρεωτικά μας κρατούνται τόσα χρόνια, πληρώνουν τους υπέρογκους τόκους των απάνθρωπων δανείων που συνάπτουν. Μείνετε απλήρωτοι εσείς «κύριοι» πολιτικοί.

Αγοράστε λιγότερα κοστούμια κότερα σπίτια, αμάξια νοσηλευτείτε σε δημόσια και όχι ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα, πάτε με το ασθενοφόρο και όχι με ελικόπτερα στα επαρχιακά νοσοκομεία, πείτε για μια φορά αλήθεια και ...πληρώστε μας επιτέλους".

 



 
  Αναγνώσεις: 407

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ