Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Διαψεύδει τα «σενάρια» περί επιβολής πλαφόν στις αναλήψεις

Δημοσίευση: 21/05/2012, 09:24:07

Μειώνονται: 12% οι κύριες συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ (μόνο το ποσό πάνω από τα 1.300 ευρώ), 7% οι συντάξεις του ΝΑΤ και 10%-20% οι επικουρικές συντάξεις που υπερβαίνουν τα 200 ευρώΝέες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις «φέρνει» ο Ιούνιος, ενώ σε οκτώ δόσεις θα παρακρατηθούν τα αναδρομικά για το διάστημα Ιανουαρίου - Μαΐου.

Σε όσα Ταμεία καταβάλλονται αύριο οι συντάξεις (π.χ. στο ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ) θα υπάρξει και η σχετική μείωση, ενώ στο σύνολο των ασφαλιστικών φορέων οι περικοπές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 1η Ιουνίου (ανάλογα δηλαδή με το ποια μέρα καταβάλλεται η σύνταξη).

Οι μειώσεις προβλέπονται στον νόμο 4051/2012 και πρόκειται ουσιαστικά για την τέταρτη περικοπή που επιβάλλεται στις υψηλές συντάξεις τον τελευταίο χρόνο.

Αρχικά το μέτρο επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ στις αρχές αυτού του μήνα, ωστόσο η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε και δόθηκε μικρή παράταση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων).
Κατηγορηματικά διέψευσε η Τράπεζα της Ελλάδος τα «σενάρια» περί επιβολής πλαφόν στις αναλήψεις από τις τράπεζες, αλλά και περιορισμών στη μεταφορά καταθέσεων στο εξωτερικό.

Οπως μάλιστα τόνιζαν χθες παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, δεν μπορούν να τεθούν όροι και περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων καθώς κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία.

Πυλώνας
Υπενθύμιζαν μάλιστα πως η ελεύθερη κίνηση των κεφαλαίων αποτελεί έναν από τους βασικότερους, αν όχι τον βασικότερο, πυλώνα της οικονομικής δραστηριότητας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση της ΤτΕ αναφέρονται τα ακόλουθα: «Η Τράπεζα της Ελλάδος διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που αναφέρεται σε δήθεν σχεδιασμό για επιβολή ορίου στις αναλήψεις καταθέσεων και περιορισμών στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό».
 



 
  Αναγνώσεις: 428

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ