Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Βολές Τσίπρα κατά Παπαδήμου και Εθνικής Τράπεζας

Δημοσίευση: 31/05/2012, 09:05:34

Σκληρή επίθεση κατά του τέως πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας Απόστολου Ταμβακάκη εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που ανέφερε ότι ο κ.Παπαδήμος ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο να μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το μνημόνιο, μίλησε για "εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και με κέντρα των Βρυξελλών".

"Μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι μας, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών", είπε ο κ.Τσίπρας.

"Υπό το πρίσμα αυτό η αποκάλυψη δεν μας ξάφνιασε. Αυτό που μας ξαφνιάζει είναι το πόσο αδίστακτοι είναι ορισμένοι, που προκειμένου να παίζουν πολιτικά παιχνίδια, δεν διστάζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα της οικονομίας" πρόσθεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Παπαδήμος με δήλωσή του πάντως διέψευσε το δημοσίευμα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα" με την Ελλάδα.

Στο ίδιο πνέυμα και η επίθεση του κ.Τσίπρα κατά της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, με αφορμή την μελέτη του ιδρύματος για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

"Στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της Εθνικής Τράπεζας χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ", υπογράμμισε.

"Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν" τόνισε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΤΕ δεν παρεμβαίνει σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας συναντήθηκε πάντως με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από αίτημα του κόμματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας που εκδόθηκε μετά την συνάντηση "η εν λόγω μελέτη των αρμόδιων υπηρεσιών μελετών της Εθνικής Τράπεζας εντάσσεται στη σειρά μελετών που εκδίδονται περιοδικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα και, κάθε φορά, περιέχουν αναλύσεις, εκτιμήσεις και προβλέψεις για την συγκυρία και την ελληνική οικονομία".

Η μελέτη "έγινε με επιστημονική αρτιότητα, στη βάση του συγκεκριμένου μακροοικονομικού υποδείγματος που την συνοδεύει, προκειμένου να είναι ελέγξιμα τα πορίσματα και η αντικειμενικότητά της.

Αποδεικνύει με τρόπο ισχυρό ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε δραματικές συνέπειες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και δεν συνιστά, ούτε θα μπορούσε να συνιστά, επιλέξιμη εναλλακτική".

Και η ανακοίνωση καταλήγει, τονίζοντας ότι "η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προφανώς δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές, πολύ περισσότερο σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις".

"Ισχυρή πεποίθηση της Εθνικής Τράπεζας είναι ότι προϋπόθεση για την επιτυχία της εθνικής προσπάθειας δημοσιονομικής σταθεροποίησης, ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας και υπέρβασης της κρίσης στην προοπτική μιας νέας βιώσιμης ανάπτυξης, είναι η παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης, όπως άλλωστε είναι η διακηρυγμένη επιδίωξη και του ΣΥΡΙΖΑ και της συντριπτικής πλειονότητας του πολιτικού κόσμου", αναφέρεται στην ανακοίνωση
 



 
  Αναγνώσεις: 475

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ