Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Εκλογικός νόμος, προσφυγικό και οικονομία στην ατζέντα του Μαξίμου

Δημοσίευση: 21/06/2016, 09:19:06



Άλλο ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης περιμένει η ελληνική πλευρά από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τη σημερινή επαφή που θα έχει με τον Αλέξη Τσίπρα στις 12 το μεσημέρι. Η «βεντάλια» των θεμάτων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι πλούσια με το Μαξίμου να βλέπει σταθερά στο πρόσωπο του προέδρου της Κομισιόν έναν πολύτιμο σύμμαχο.

Το «πακέτο Γιουνκέρ» και η αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ αναμένεται να βρεθεί στην κορυφή της ατζέντας μετά και τη προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει στροφή στην ανάπτυξη τόσο με τον αναπτυξιακό νόμο όσο και με την προσέλκυση επενδύσεων.

Με τον πρόεδρο της Κομισιόν να έχει προειδοποιήσει την Τουρκία, σχετικά με την τήρηση των συμφωνηθέντων στο προσφυγικό, η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας της Ε.Ε με την γείτονα χώρα αναμένεται να απασχολήσει πολύ τους δυο άνδρες ενόψει και της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Το προσφυγικό θα βρεθεί στο επίκεντρο και αύριο, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στο Στρασβούργο για να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το ζήτημα του Brexit προβληματίζει έντονα και την ελληνική πλευρά γνωρίζοντας καλά πως ένα πιθανό «ατύχημα» στην Μεγάλη Βρετανία θα μπορούσε να αποτελέσει το πρώτο «κακό παράδειγμα» εξόδου χώρας από την Ε.Ε. Και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δεν έχει κρύψει την ανησυχία του για την επόμενη ημέρα από το Βρετανικό δημοψήφισμα, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει κεντρικό ζήτημα στις συζητήσεις των δυο πλευρών.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης σημαίνει πολλά για το κυβερνητικό στρατόπεδο το βλέμμα, όμως είναι στραμμένο στο Σεπτέμβρη και στην δεύτερη αξιολόγηση με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει σήμερα την ευκαιρία να κάνει μια πρώτη κουβέντα για το «καυτό» ζήτημα των εργασιακών με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο πρωθυπουργός, παρουσία του προέδρου της Κομισιόν, θα απευθύνει το μήνυμά του στον επιχειρηματικό κόσμο στις 7.30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ, ενώ η παρουσία του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, του Ντέκλαν Κοστέλο και της Ντέλια Βελκουλέσκου δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο συνέδριο του Economist, στο οποίο θα μιλήσει και ο πρωθυπουργός την Πέμπτη το βράδυ.

Στο Μαξίμου έχουν το βλέμμα στραμμένο και στην αυριανή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όπου αναμένεται να ανακοινωθεί η επανένταξη των ελληνικών τραπεζών στο waiver.
Ο εκλογικός νόμος

Το μπαράζ επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινά σήμερα με τον Πάνο Καμμένο να περνά το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 5 το απόγευμα.

Ο κυβερνητικός εταίρος δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα , καθώς δεν  βλέπει αρνητικά ούτε την πρόταση του Παναγιώτη Κουρουμπλή για μείωση του μπόνους στις 27 έδρες για κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που συγκεντρώσουν πάνω από 40%. Οι ΑΝ.ΕΛ θέτουν ως προαπαιτούμενο την παραμονή του πλαφόν του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.



 
  Αναγνώσεις: 478

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ