Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Δημοσίευση: 08/06/2011, 22:27:08

Το Επιμελητήριο Πιερίας μέλος της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ), ΕΦΕΠΑΕ, με γεωγραφική ευθύνη τις Περιφέρειες της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, ανακοινώνει στους υποψήφιους επενδυτές της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας  του Υπουργείου  Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προκήρυξε το πρόγραμμα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007 – 2013» (ΕΠΑΕ - ΕΠ.ΑΝ.ΙΙ).
Στοχεύει στη δημιουργία και την ενίσχυση καινοτομικής επιχειρηματικότητας ως ισχυρής και ικανής συνθήκης για την παραγωγική αναβάθμιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητα και περιβαλλοντική ευαισθησία.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με το συνολικό ποσό των 30.000.000,00 € (Δημόσια Δαπάνη) το οποίο κατανέμεται κατά:
• 60% (18.000.000,00 €) για τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβάλλονται από φυσικά πρόσωπα για τη σύσταση επιχείρησης ή από επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει διαχειριστική χρήση
• 40% (12.000.000,00 €) για τα επιχειρηματικά σχέδια που υποβάλλονται από επιχειρήσεις, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του οδηγού του προγράμματος. Σε περίπτωση αδυναμίας κάλυψης ολόκληρου του ποσού σε κάποια από τις παραπάνω δύο κατηγορίες, το αδιάθετο ποσό θα μεταφέρεται στην άλλη κατηγορία σύμφωνα με τις παραπάνω αναλογίες και μέχρι εξαντλήσεως της συνολικής Δημόσιας Δαπάνης.
Από αυτά τα 8.000.000€ προέρχονται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας - Θράκης (Κεντρική Μακεδονία)
Είδος ενίσχυσης: Οικονομική Ενίσχυση - Επιδότηση και Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας
Περιοχή υλοποίησης: Ολόκληρη η Ελλάδα
Τομείς ενδιαφέροντος: Πολιτισμός , Υπηρεσίες – Εμπόριο , Βιομηχανία – Μεταποίηση , Πληροφορική – Τηλεπικοινωνίες , Έρευνα – Τεχνολογία – Καινοτομία
Κατηγορία δικαιούχων: Γυναίκες, Νέοι, Άλλοι
Σε ποιους απευθύνεται
Φυσικά ή Νοµικά Πρόσωπα (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Ο.Ε., Ε.Ε.) ή ατομική επιχείρηση ή Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός και θα τηρούν βιβλία Β’ ή Γ΄κατηγορίας του ΚΒΣ πριν την πρώτη εκταμίευση της αναλογούσας επιχορήγησης που εντάσσονται στους οριζόμενους στο Παράρτημα ΙV κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, λειτουργούν νόµιµα σύµφωνα µε τις κείµενες διατάξεις και έχουν έναρξη δραστηριότητας μετά την ημερομηνία προκήρυξης του προγράμματος (Φυσικά Πρόσωπα - Υπό Ίδρυση Επιχειρήσεις) ή
που κατά το έτος υποβολής της επενδυτικής πρότασης έχουν συστήσει επιχείρηση και κάνει έναρξη δραστηριότητας, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει μία πλήρη διαχειριστική χρήση (Νεοσύστατες Επιχειρήσεις) ή
επιχειρήσεις που θα πρέπει, μέχρι και την 31/12/2010 να έχουν κλείσει από τουλάχιστον μία (1) έως και πέντε (5) πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις (Νέες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις).
Τι χρηματοδοτείται
Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" ενισχύονται έργα ύψους επένδυσης από:
•    30.000€ έως 300.000€ για επενδυτικά σχέδια μεταποιητικού χαρακτήρα καθώς και για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται στους τομείς – κλάδους 36, 37, 38, και 39 (NACE 2008)
•    20.000€ έως 200.000€ για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σε όλους τους υπόλοιπους επιλέξιμους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων του παρόντος.
Το συνολικό ποσοστό ισοδύναμης Δημόσιας Χρηματοδότησης ανέρχεται στο 50% για ολόκληρη την επικράτεια για επενδυτικά σχέδια που αφορούν όλες τις επιλέξιμες επενδυτικές δραστηριότητες του παρόντος.
Οι κατηγορίες επιλέξιμων δαπανών είναι οι εξής:
•    Εξυπηρέτηση κτιριακών αναγκών  και διαμόρφωσης κτιρίων και χώρων / Ειδικές εγκαταστάσεις
•    Μηχανολογικός και Εργαστηριακός Εξοπλισμός
•    Πληροφορική / Τηλεπικοινωνίες
•    Κατοχύρωση – Τροποποίηση Πατεντών – Πνευματικής Ιδιοκτησίας / Χρήση και Προστασία δικαιωμάτων βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας / Μεταφορά τεχνογνωσίας
•    Δαπάνες σχεδιασμού και πιστοποίησης προϊόντων / υπηρεσιών / Διαχειριστικών Συστημάτων
•    Δαπάνες Τεχνικής / Τεχνολογικής, Επιστημονικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης
•    Δαπάνες προβολής & επικοινωνίας
•    Ανάπτυξη εξειδικευμένου προσωπικού  και ανθρωπίνων πόρων
•    Ανάπτυξη Πρωτοτύπων, Προτύπων & Τεχνικού Φακέλου
•    Λειτουργικές Δαπάνες
Υποβολή Προτάσεων
Η επενδυτική πρόταση υποβάλλεται με το «Έντυπο Υποβολής», το οποίο παράγεται κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής από το Πληροφοριακό Σύστημα που παρέχει το ΥΠΟΙΑΝ.
Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής είναι υποχρεωτική. Σε τυχόν διαφορές που διαπιστωθούν στο περιεχόμενο μεταξύ της ηλεκτρονικής υποβολής και της έντυπης υποβολής της πρότασης υπερισχύει το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής υποβολής.
Το έντυπο Υποβολής όπως και όλα τα έντυπα της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρίσκουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:
• του ΥΠΟΙΑΝ (www.ypoian.gr)
• της ΓΓΒ (www.ggb.gr)
• της ΕΥΔ/ΕΠΑΕ (www.antagonistikotita.gr)
• του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr)
• (www.espa.gr, www.ependyseis.gr/mis)
• των εταίρων του ΕΦΕΠΑΕ και των συνεργαζόμενων με τον ΕΦΕΠΑΕ Τραπεζικών Ιδρυμάτων και Φορέων (Παράρτημα VIII του οδηγού του προγράμματος).
Προσοχή: Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά ΜΟΝΟ μέσω του δικτυακού τόπου (ιστοσελίδα), www.ependyseis.gr, www.ependyseis.gr/mis στην οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέρχονται και μέσω συνδέσμων των ανωτέρω αναφερόμενων ιστοσελίδων. Οι προτάσεις υποβάλλονται σε ετήσια βάση και σε συγκεκριμένη περίοδο υποβολής μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού (Δημόσιας Δαπάνης).
Για τον πρώτο κύκλο υποβολής, οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται από τις 15.07.2011 μέχρι τις 30.9.2011.


Πληροφόρηση
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Οδηγό του Προγράμματος, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, καθώς και πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις  των Περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας μπορούν να ενημερώνονται πλήρως:

α) Από τους διαδικτυακούς τόπους www.ypoian.gr, www.mindev.gr, www.ggb.gr, www.antagonistikotita.gr, www.efepae.gr και  www.e-kepa.gr.

β) Από τον ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr).

γ) Από την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ (Μαρίνου Αντύπα 41, Θέρμη Θεσσαλονίκης,  τηλ. 2310-480000, ιnfo@e-kepa.gr, www.e-kepa.gr)

δ) Από το Επιμελητήριο Πιερίας ( τηλ 23510 23210, www.champier.gr, Πληροφορίες : κ. Χουσουρίδης Νικόλαος ).

 



 
  Αναγνώσεις: 455

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ