Ακούστε Ζωντανά
 
 


 
Επικαιρότητα - Πιερία



Χ.ΚΩΝΣΤΑΣ: " ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ"

Δημοσίευση: 26/10/2011, 10:52:29

Στον ΣΚΑΙ 92,6 και την εκπομπή «11 και συνεχίζουμε» με τους δημοσιογράφους Έφη Κεραμιδιώτη και Άκη Ρούσσο μίλησε ο δημοσιογράφος και οικονομικός αναλυτής Χρήστος Κώνστας για τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας.
«Η Ελλάδα χρωστάει 357 δις ευρώ. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος τα πήρε, τα χρωστάμε. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο default (στάση πληρωμών) και το bankrupt (χρεοκοπία). Μια λύση είναι να πούμε δεν σας χρωστάμε, δεν σας πληρώνουμε τίποτα, παίρνουμε το καπελάκι μας και φεύγουμε. Ένα κράτος, όμως, δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Δεύτερη λύση είναι να πούμε δεν έχουμε να σας πληρώσουμε, χρεοκοπήσαμε.» Σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χώρα που δεν έχει να πληρώσει καθώς είναι ακόμη η 27η πλουσιότερη χώρα του κόσμου. Το πρόβλημα σύμφωνα με τον Χ.Κώνστα είναι ότι υπήρξε κακή διαχείριση των οικονομικών της χώρας, ενώ τα τελευταία χρόνια λάβαμε «από τον ουρανό 1,8 τρις ευρώ με την ένταξή μας στην ευρωζώνη. Ιστορικά ο μεγαλύτερος πλούτος για την Ελλάδα». Η χώρα παράγει 230 δις το χρόνο αλλά τα έξοδα ήταν περισσότερα «το πρόβλημα είναι η κακοδιαχείριση όχι η φτώχεια. Το πολιτικό μας σύστημα κατάφερε να μας χρεοκοπήσει. Οι πολιτικοί της χώρας είχαν ως μοναδικό στόχο να επανεκλεγούν για να γίνει αυτό εξυπηρετούσαν συμφέροντα και βόλευαν κόσμο».
Σύμφωνα με τον Χ. Κώνστα λύση είναι η αξιοποίηση της περιουσίας, χρησιμοποιώντας ένα ακραίο παράδειγμα σημείωσε τη φαυλότητα της κατάστασης « αν πουλήσουμε την Μύκονο και 2 νησιά ακόμη, ξεχρεώνουμε; Ναι. Αλλά δεν θέλουμε να πουλήσουμε. Φοβόμαστε να πουλήσουμε για συναισθηματικούς λόγους. Κάποιοι είναι ψωροπερήφανοι με λεφτά που δεν έχουμε. Ενώ υπάρχουν και εκείνοι που εκμεταλλεύονται το ισχύον status quo και βγάζουν χρήματα». Υποδομές της χώρας, όπως τα λιμάνια, ενδιαφέρουν ξένους επενδυτές και αν πουλήσουμε ή παραχωρήσουμε την εκμετάλλευσή τους για κάποιο χρονικό διάστημα θα έρθουν επενδύσεις, θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».
 



 
  Αναγνώσεις: 457

Δείτε περισσότερες ειδήσεις από αυτή την κατηγορία.
 
     


Webcam chat at Ustream


Ενημέρωση ΣΚΑΪ
Κόσμος
Ελλάδα
Πολιτική
Οικονομία
Αθλητικά
Υγεία
Πολιτισμός
Αυτοκίνηση
Περιβάλλον
Δελτία Τύπου
Πιερία
 


Καιρός
, ,
Θερμ: , Υγρασία %
Άνεμος:

Περισσότερα
 
skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement

skai926 advertisement


Copyright ©2024 ΣΚΑΪ 92.6. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος
Αρχική Σελίδα -  Αρχείο Ειδήσεων -  Live Radio -  Παραγωγοί -  Πρόγραμμα -  Επικοινωνία -  Δίκτυο ΣΚΑΪ